Ako ste ikada poželji obući oklop, izvući mač ili odapeti strijelu, ako ste ikada sanjali o laganim plesnim koracima i blagim naklonima, ako ste se ikada pitali (ili prisjećali) kovačkog nakovnja i vrućine uzavrelog kotla u kojem se kuha obrok, ako ste sanjali o dvorcima i osvajanjima – Vi ste poželjeli i naslutili iskustvo srednjega vijeka.

Tim Tales of Croatia za Vas je pripremio radionicu u kojoj ćete naučiti i okušati svoje vještine u mačevanju, streličarstvu, plesu, igrama i kuhanju. I sve to u srednjovjekovnom viteškom taboru obučeni u osnovnu odjeću tog povijesnog razdoblja.

Svaka radionica traje sat vremena, teorijski dio 15 minuta i praktični 45 minuta, nakon čega slijedi 15 minuta stanke za okrijepu te se kreće na sljedeću radionicu.

Radionica mačevanja

Teorijski dio – tipovi i svrha oružja, tipovi i svrha oklopa i odjeće, dijelovi mača
Praktični dio – osnovni stavovi, osnovni udarci, osnovne obrane, kontrolirani sparing

Radionica streličarstva

Teorijski dio – povijest streličarstva, načini streličarstva, tipovi lukova, dijelovi luka
Praktični dio – gađanje iz luka na različitim udaljenostima

Radionica srednjovjekovnih igara i plesova

Teorijski dio – o igrama i plesovima u srednjem vijeku
Praktični dio – učenje jednog jednostavnog plesa uz glazbu i plesanje, natjecanje u srednjovjekovnoj igri quiots, natjecanje u potezanju užeta

Radionica srednjovjekovne kuhinje

Teorijski dio – o kuhinji u srednjem vijeku – najvažnije kuhinje i kuharice, začini
Praktični dio – priprema jednog jela u trajanju od 45 minuta – prema originalnim receptima po jedno jelo za sve koje potom svi sudionici zajedno kušaju i jedu.

Na kraju dana slijedi natjecanje u mačevanju (sa zaštitom i drvenim mačem), streličarstvu i srednjovjekovnim igrama.

Ovakva događanja prilagođavaju se Vašoj narudžbi. Optimalno su prilagođena za skupine od 24 do 40 sudionika. U ponudi je nekoliko iznimno zanimljivih povijesnih lokacija diljem Hrvatske – od Trakošćana, Kastva, Hrvatske Kostajnice do Drivenika, gdje se odvijaju u samoj blizini poznatih povijesnih i kulturno važnih građevina te u suradnji s lokalnom etno-gastro ponudom. Radionice vode najiskusniji animatori Reda Čuvara grada Zagreba, koji s višegodišnjim iskustvom u hrvatskoj oživljenoj povijesti stalno istražuju i nadopunjuju nove povijesne elemente i zanimljivosti u svojoj prezentaciji, u suradnji s agencijom Tales of Croatia, koja se bavi doživljajnim turizmom kroz svoje interaktivne aktivnosti koje pružaju posebno iskustvo putovanja.

Više informacija za ove jedinstvene teambuilding radionice možete dobiti na http://www.talesofcroatia.com/hr/igra/ozivljena-povijest

Kontakt i informacije oko dogovora za Vaš jedinstveni teambuilding događaj možete dobiti na:

 

Tales of Croatia

 

Tel: +385 (0)1 553-13-67

Mob 1: +385-98-46-76-26

Mob 2: +385-95-46-76-266

Skype: talesofcroatia

E-mail:

Nekoliko fotografija kako ovaj put u srednji vijek može izgledati možete vidjeti u donjoj galeriji: