ŽELIŠ POSTATI ČLAN UDRUGE?

Red Čuvara grada Zagreba broji više od 40 aktivnih članova. Svaki član obnaša određenu funkciju unutar udruge te oživljava i po nekoliko različitih persona, ovisno o periodu prikaza.
Naslovna

Za sve zainteresirane potencijalne članove preporučujemo prvo čitanje stranica O nama i Ustroj Udruge. Ukoliko se slažu s navedenim i žele se baviti ciljevima i aktivnostima Udruge, a imaju 18 i više godina, mogu se prijaviti za članstvo na sljedeći način:

1. Molba

*Dobna granica za primanje u članstvo je 18 godina!

2. Odluka

Ako Kapitul prihvati molbu, kandidat potpisuje zahtjevnicu za članstvo (koju će mu dati tajnik Udruge), te prilaže svoju fotografiju i plaća iznos godišnje članarine (200 kn). S tajnikom Udruge može se komunicirati preko adrese e-pošte tabularius.custodum@gmail.com.

 

3. Upis u Registar članova

Tajnik Udruge po zahtjevnici upisuje novog člana u Registar članova i izdaje mu iskaznicu Udruge. Novi član po primanju u Udrugu dobiva pravo na sve informacije i informacijska sredstva unutar Udruge i prava i obveze prema Regulama i unutarnjem ustroju Udruge.

 

Napomena: Primanje novog člana / Glasanje na Kapitulu

Primanje novog člana u Udrugu ovisi isključivo o glasovima postojećih članova, o čemu odluku donose temeljem informacija predanih putem molbe, ali i kroz upoznavanje s kandidatom u periodu između predaje molbe i održavanja Kapitula. Zbog toga svim kandidatima za članstvo predlažemo da nas posjete na radionicama, druženjima ili događanjima kako bi vas postojeći članovi imali priliku upoznati i lakše donijeti odluku o primanju u članstvo. Za sve informacije o raznim druženjima javite nam se na cuvarigradazagreba@gmail.com ili putem naše Facebook stranice.

Ako Kapitul glasuje natpolovičnom većinom u korist molitelja, molitelj može pristupiti daljnjem koraku prema članstvu u Udruzi. Ako Kapitul glasuje izjednačeno, glasovanje se ponavlja na sljedećem Kapitulu dok se ne riješi izjednačenost. Ako Kapitul glasuje negativno, molitelju se odbija molba i na molbi pišu preporuke i razlozi odbijanja. Ako molitelj želi, nakon tri mjeseca od Kapitula na kojem je odbijen ima mogućnost ponovno zamoliti primanje, s uključenim prilogom obraćanja izravno Kapitulu kako bi razriješio pitanje zašto je odbijen. Ako Kapitul drugi put odbije molbu, molitelj više do daljnjega nema pravo na molbu za razmatranje članstva (osim u nekom izvanrednom slučaju što i opet odlučuje Kapitul i to isključivo na prijedlog, molbu i argumentiranost jednog od starijih članova).