svijet_na_tanjuru__c89Od 8. do 18. rujna 2016. posjetite zagrebački Europski trg i u 11 dana obiđite cijeli svijet i uživajte u specijalitetima egzotičnih destinacija. Ukoliko ste ljubitelji meksičkih delicija nikako nemojte zaobići Pani, dok ćete pravi američki burger moći probati u restoranu Food and Mood. Ako želite iz prve ruke saznati kako se indijski curry savršeno stapa sa samosom posjetite restoran Royal India, a od azijskih predstavnika tu su još Curry Bowl, Asia, Ginger Sushi, Umami i Onsemi. Za bavarske specijalitete brinut će se restoran Maximilian, a dašak Balkana pružit će vam makedonski restoran Merak. Ako nikad niste čuli za Peljmeni i Vareniki sad ćete imati priliku probati ih kod Ruskih delicija, a talijanskog predstavnika Trattoriu Volare, pronaći ćete i zavezanih očiju – samo slijedite očaravajuće mirise prosciutta, mozzarelle i bosiljka.Osjetite Francusku uz Amelie macaronse i neodoljiva Vinolicious vina, a domaći plavac možete probati kod Vintese.

 

Više o ovom festivalu možete naći s uvijek svježim informacijama na poveznici https://www.facebook.com/events/497525257116955

 

Put oko svijeta započinje u Hrvatskoj, u četvrtak 8. rujna, kad će restorani Konoba Dida i Stari Puntijar posjetitelje počastiti brudetom i štruklima. Članovi KUD-a Horvati pokazat će kako se to pleše u Zagorju, a atraktivne viteške borbe u izvedbi Reda Čuvara grada Zagreba u 19:30 na Europskom trgu u Zagebu dočarat će razdoblje srednjeg vijeka! Vidimo se u četvrtak!