U vrijeme dok je Dvigrad još uvijek bio nezaobilazno prometno i trgovačko središte, na ulicama i tržnici ovog magičnog srednjovjekovnog grada često se moglo uživati u mirisima i okusima srednjovjekovne kuhinje, veseliti uz ples i igre, diviti se vještim vitezovima… a naravno, ponešto i kupiti. Dvigrad se i ove godine vraća nekoliko stoljeća unatrag, u neka davna vremena, u dosad još neispričane bajke. Dva dana cjelodnevnih srednjovjekovnih događanja, u organizaciji Turističke zajednice Općine Kanfanar i Udruga za promicanje kreativnosti Merlin iz Pule tijekom subote i nedjelje 13. i 14. svibnja 2017., Dvigrad će prožeti slike nekadašnje slave, odjekivat će glazba, zvuk mačeva, zamamni mirisi bogate trpeze i dječji smijeh. Sajam starih zanata, viteški tabori, ples, dječji vrtuljak, streličarstvo i demonstracije mačevanja dočekat će vas ako se usudite zajedno s nama ući u srednjovijekovni Dvigrad. Samo jedna od brojnih legendi kaže da tko god jednom uđe u Dvigrad izaći će zaljubljen, ako ne u dragog/dragu, onda svakako u ovaj divan kaštel, kojemu ćete se iznova vraćati!

 


Život grada Dvigrada oživjet će brojne udruge iz Hrvatske i inozemstva: Merlin iz Pule, OŠ Kanfanar, Ordo Sancti Viti iz Rijeke, Red Vidiri Hedera iz Ribnice, Nova Compania Vis Ferri iz Trsta te naša udruga Red Čuvara grada Zagreba.

 

Program:


SUBOTA, 13. V. 2017.
12:00 – svečani mimohod sudionika i primopredaja straže grada
14:00 – srednjovjekovne delicije i pića (oštarija Moncastell)
15:00 – streličarstvo, igre za djecu, stari zanati
16:00 – viteške borbe
17:00 – srednjovjekovni ples Saltarello (radionica za djecu)


NEDJELJA, 14. V. 2017.
11:00 – stari zanati, razgled kampova, srednjovjekovna kuhinja
12:00 – srednjovjekovna bolnica: Kako se liječilo bolesti i ozljede u srednjem vijeku?
14:00 – srednjovjekovne delicije i pića (oštarija Moncastell)
16:00 – viteške borbe i streličarstvo

 

Više na Facebook evemti Dvegrajskog samnja https://www.facebook.com/VisitKanfanar/?hc_ref=PAGES_TIMELINE&pnref=story.unseen-section