U organizaciji TZ područja Donja Stubica i Gornja Stubica i Družbe vitezova Zlatnoga kaleža, u subotu 10. veljače 2018. u Donjoj Stubici održava se tradicionalno događanje oživljene povijesti – Seljačka buna – Bitka kod Stubice. Od jutra se seljaci okupljaju u središtu Donje Stubice, atmosfera se usijava te kulminira velikom bitkom u 15:00h kod Majsecova mlina.U bitci sudjeluju brojne hrvatske i strane udruge za oživljenu povijest, među kojima i Red Čuvara grada Zagreba. Dođite i posjetite ovo izuzetno događanje, prvo veliko u svakoj novoj sezoni oživljene povijesti! Buna traje!

 

Nakon bogatog dnevnog programa slijedi veliki Buna party od 16:30 h u Parku Jure Stubičanca, Donja Stubica gdje nastupaju Tomislav Goluban, Hladno pivo i Zadruga koji će vas rasplesati uz ponudu prigodnih bunskih domaćih specijaliteta i dobre kapljice. Detaljni program možete vidjeti niže:

 

 

 

U vrijeme trajanja manifestacije obilazak Muzeja seljačkih buna u Gornjoj Stubici je uz popust od 50%, a organiziran je i dolazak vlakom iz Zagreba za samo 5 kn (polazak iz Zagreba GK u 10:05 sati, povratak za Zagreb iz Donje Stubice u 18:30 sati), a organizirane su i posebene ZET-ove linije po rasporedu koji možete vidjeti niže: