Prijatelji_kroz_stoljeca_DUMOVEC_Europlakat-2

 

Danas je kampanja 'Prijatelji kroz stoljeća' azila Dumovec i udruge Prijatelji životinja osvanula na brojnim jumbo plakatima. Na fotografijama koje krase brojne lokacije u Zagrebu vitezovi, članovi Reda Čuvara grada Zagreba poziraju sa napuštenim kućnim ljubimcima i pozivaju da čuvamo životinje, naše prijatelje.

 

Osim prekrasnih oklopa i opreme na koju su članovi udruge Red Čuvara grada Zagreba iznimno ponosni a koji čine ove fotografije toliko zanimljivima, za ovu suradnju je bilo presudno da članovi udruge aktivno u svom svakodnevnom životu promiču  viteške vrijednosti kao što su čast, hrabrost, zauzimanje za slabije i bespomoćne, plemenitost.

 

Prijatelji_kroz_stoljeca_DUMOVEC_Europlakat-5

 

Suradnja sa azilom Dumovec nije završila snimanjem kampanje jer su zagrebački Čuvari posjetili sklonište, a neki su već postali i volonteri i pomažu psima sa kojima su pozirali.

 

Njihovo prijateljstvo i povezanost moći ćete vidjeti uživo u subotu 19.3. 2016. u 10:00 sati na Cvjetnom trgu gdje će biti štand azila Dumovec na kojem će se građani moći informirati o radu skloništa i mogućnostima kako oni sami mogu pomoći napuštenim životinjama.

 

U isto vrijeme u 10:00h  kreće povorka Reda Čuvara grada Zagreba s Glavnog kolodvora, zatim će na Zrinjevcu pročitati  proglas kojim se pozivaju građani da se pridruže u 11:00h na Cvjetnom trgu te će nakon dolaska na Trg bana J. Jelačića završiti svoju šetnju na Cvjetnom trgu, na štandu azila Dumovec.
 

Kada povorka stigne na Cvjetni trg, Čuvari će najaviti performans, nakon čega počinje borba vitezova. Nakon borbe, nastavljamo druženje na Cvjetnom gdje će se posjetitelji moći slikati s psima i vitezovima i kupiti stvari sa štanda i donirati za dumovečke četveronošce.

 

I bez viteških oklopa, svi mi svakog dana možemo biti vitezovi prema onima koji trebaju našu pomoć. Također, nadamo se da će i psi u zaštiti zagrebačkih Čuvara imati sreće i biti prepoznati od strane udomitelja!

 

Sve plakate iz kampanje možete pogledati u galeriji niže:

 

Videa sa snimanja kampanje možete pogledati također niže:

 

 

Možete pogledati više o kampanji i u raznim medijima na internetu:

 

http://www.h-alter.org/vijesti/prijatelji-kroz-stoljeca

http://www.gosucker.com/1/Hrvatska/0/17/Politika/342/Objektivno/Kampanja-Prijatelji-kroz-stoljeca-Azila-Dumovec-i-Prijatelja-zivotinja-1179270.html

http://objektivno.hr/kampanja-prijatelji-kroz-stoljeca-azila-dumovec-i-prijatelja-zivotinja-77464

http://www.tportal.hr/lifestyle/kucni-ljubimci/420419/Azil-Dumovec-i-Prijatelji-zivotinja-pokrenuli-novu-kampanju.html

http://dalje.com/2016/03/azil-dumovec-pokrenuo-je-kampanju-prijatelji-kroz-stoljeca/

https://www.obavjestajac.hr/373221/azil-dumovec-i-prijatelji-zivotinja-pokrenuli-novu-kampanju

http://www.fashion.hr/azil-dumovec-i-red-cuvara-grada-zagreba-pozivaju-vas-da-pomazete-zivotinjama.aspx

http://dalje.com/tag/prijatelji-kroz-stoljeca/

http://www.vecernji.hr/zg-vijesti/vitezovi-za-pse-iz-dumovca-1068522

http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=2915

http://www.index.hr/ljubimci/clanak/prijatelji-kroz-stoljeca–zagrebacki-vitezovi-pozivaju-na-pomoc-zivotinjama/881324.aspx

http://www.najnovijevijesti.net/azil-dumovec-i-prijatelji-zivotinja-pokrenuli-novu-kampanju_2623625