Red Čuvara grada Zagreba je u subotu 12. ožujka 2016. volontirao u Skloništu za nezbrinute životinje grada Zagreba u Dumovcu. Nekoliko dana prije članovi naše Udruge pripremili su i zajednički skupili donaciju u dekama, pokrivačima i ručnicama, novim potrepštinama iz trgovine za životinje (češljevi, povodci i dr.), a član Stipe Udiljak je od kože napravio i desetak ogrlica različitih veličina.

 

1

 

U subotu ujutro desetak se Čuvara zaputilo u Sklonište u Dumovcu gdje smo prvo predali našu donaciju, a zatim se upisali kao volonteri. Kroz jutro i rano poslijepodne obišli smo čitavo Sklonište za nezbrinute životinje, vidjeli i podružili se s njegovim prekrasnim stanovnicima i čuli mnoge njihove tužne sudbine. Središnji dio bio je šetanje i igranje gdje je svaki član Čuvara dobio jednog psa kojeg je sat vremena prošetao i istrčao po livadi i po poligonu, družeći se s njim i unoseći malo veselja u njegov život.

 4

 

Neki od Čuvara otišli su i korak dalje te su i dva prekrasna psa našla svoje nove vlasnike među našim članovima. Nagluha kujica Jenny odmah po preuzimanju preimenovana u Sookie, otišla je sretno kući s našim članovima, bračnim parom Abramović, Markom i Ana Marijom. A mala ovčarka radnog imena Fiesta rezervirana je i za nekoliko dana, nakon svog obaveznog drugog cijepljenja, postaje sretnim članom obitelji Vukelić, našeg predsjednika Denivera i njegove gospe Sonje Miličević Vukelić. 

191

Nadamo se da smo barem malo pomogli čovjekovim najboljim prijateljima, druženjem, donacijom i udomljavanjima, a ovim putem pozivamo i sve građane Zagreba i okolice da svrate do Dumovca i pomognu, ako već ne udomjavanjem, onda pomoći i brigom oko životinja u skloništu, kojima je itekako potrebna naša ljubav i prijateljstvo.

 

6

 

Galeriju fotografija iz Dumovca možete vidjeti niže (foto: Deniver Vukelić):